Agenda

Hoe komt het Zuidgebouw er uit te zien: praat mee op maandag 17 november

Op de plek waar je nu de bus naar Wijk bij Duurstede pakt, op busstation centrumzijde, komt een nieuw gebouw; het Zuidgebouw. De zoektocht naar een ontwikkelaar voor dit pand start nog dit jaar. Voor deze zoektocht begint, starten we met het ophalen van informatie waar de toekomstige ontwikkelaar rekening mee moet houden.

Bewoners en gebruikers van het gebied waar het gebouw komt zijn van harte uitgenodigd om hun wensen en ideeën over hoe dit nieuwe gebouw er uit moet komen te zien met ons te delen. In twee of drie bijeenkomsten worden alle wensen en ideeën verzameld en meegegeven aan de marktpartijen.

Lees meer »

Initiatief voor nieuwe Stadsbioscoop - donderdag 27 november

Het college van burgemeester en wethouders heeft een startnotitie vastgesteld om een plan van particuliere initiatiefnemers voor een stadsbioscoop aan het Paardenveld mogelijk te maken.

In het schetsontwerp van De Kade is het plan gecombineerd met een voorstel voor herontwikkeling van de parkeergarage Paardenveld, waardoor er ruimte ontstaat voor kunst- en onderwijsinstellingen. Gemeente en initiatiefnemers willen op 27 november in gesprek met de buurt over de verdere inpassing van dit plan in Wijk C. De initiatiefnemers– verenigd in De Kade Utrecht BV – willen een stadsbioscoop met 7 à 8 filmzalen (800 stoelen). Een stadsbioscoop is een kleine tot middelgrote bioscoop, met een eigentijdse, intieme indeling van de ruimte en een programma in het ‘artfilm’ segment. Het plan omvat ook een verbouwde parkeergarage. Het voornemen is dat daar de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) en het Nederlands filmfestival (NFF) voor een deel hun intrek in nemen.

In het ontwerp is rekening gehouden met minimaal 500 fietsparkeerplaatsen, naast ruimte voor auto’s in de bestaande parkeergarage. Doordat het ontwerp de parkeergarage integreert, ontstaat er meer ruimte voor het plantsoen dat daar al zou komen. In het ontwerpplan van de initiatiefnemers heeft het plantsoen de grootte van een klein voetbalveld met gras, bomen en voet- en fietspaden. Het zou komen te liggen in de binnenbocht van de toekomstige Catharijnesingel/Weerdsingel.

De initiatiefnemers hopen dat ‘De Kade’ in september 2016 klaar is. Er is geen gemeentesubsidie nodig voor dit plan. Wel is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Informatie en vervolg

 Gemeente en initiatiefnemers willen in gesprek met de buurt over de verdere inpassing van dit plan in Wijk C. Op donderdag 27 november tussen 16.00 en 20.30 uur kunnen bewoners en belangstellenden terecht bij het Infocentrum Stationsgebied in het Stadskantoor om zich van de plannen op de hoogte te stellen.

Lees meer »