Daalsesingel tussen Knipstraat en FGH definitief ingericht

2 Januari 2015

Aannemer BAM is klaar met de aanleg van de inrit van de parkeergarage Vredenburg. Dat betekent dat we kunnen beginnen met de definitieve inrichting van het stukje Daalsesingel, tussen de Knipstraat en de FGH bank, dat rondom de inrit ligt. Deze inrit begint op de Catharijnesingel ter hoogte van de ABN AMRO en loopt richting Hoog Catharijne.

Planning

De werkzaamheden starten in de week van 5 januari. De eerste twee weken wordt het laatste stukje diepriool aangelegd. Daarna wordt de stoep bestraat en worden de rijweg, de inrit en het fietspad geasfalteerd. Het opbreken van het oude asfalt kan geluidshinder geven. Om deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren worden fietsers en voetgangers om het werkvlak, over een van de rijbanen heen geleid.

Inrichting definitief

In de week van 2 maart worden de verkeerslichten verplaatst en rijdt al het verkeer op dat stukje volgens de nieuwe situatie. Fietsers die vanuit het centrum komen, rijden dan ook over het definitieve fietspad, aan de kant waar over een jaar weer water stroomt. Het fietspad wordt hiervoor langs de Paardenveldbrug doorgetrokken en aangesloten op de fietspaden richting Weerdsingel/Amsterdamsestraatweg. Het duurt nog wel even voordat de inrit van de parkeergarage in gebruik is. De parkeergarage is af in 2016.