And the winner is....Rembrandt van Rijn!

10 April 2015

Een zaal vol joelende kids in het Stadskantoor Utrecht: uit Woerden, Harmelen, Montfoort en Utrecht.

Een aantal scholen uit de provincie Utrecht is dit jaar de uitdaging aangegaan om een creatieve invulling te geven aan het thema ´ontwerp een Nieuw Stationsgebied´. Leerlingen van groep 7 en 8 ontwierpen en maakten hun eigen maquette.

Na voorrondes waren er nog 6 ontwerpen over. De makers van deze 6 ontwerpen deden op vrijdag 10 april mee aan de finale. Leerlingen mochten door een vrij zelf in te vullen presentatie iets vertellen over hoe zij tot hun ontwerp zijn gekomen.

Een deskundige jury, bestaande uit Marcel Coenen van Strukton, Marit Mathijsen en Agnes Algera van CU2030 en Riwfka Duhne docente aan Het Houtens, boog zich vervolgens over de inzendingen.

De zes genomineerde scholen:

OBS De Achtsprong uit Woerden

De Notenbalk uit Harmelen

Graaf Jan van Montfoortschool uit Montfoort

Rembrandt van Rijnschool uit Woerden

De Wissel uit Utrecht

Jan de Bakkerschool uit Woerden

De Rembrandt van Rijnschool uit Woerden won de 1e prijs.  

De jury

"De kids van de Rembrandt van Rijnschool gaven een hele vlotte en goede presentatie over hun maquette! Ze vertelden waarom hun groep voor dit ontwerp gekozen had en hóe ze de maquette hebben opgebouwd. Het oude station wordt opgeknapt, er komen goede voorzieningen, en erg leuke details als een standbeeld van een oude locomotief, en de kleuren van het wapen van Woerden waren verwerkt in het ontwerp."

De 1e prijs was een cheque van 200 euro die de klas mag besteden aan iets voor of in de klas. En, misschien nog wel stoerder: ze kregen een exclusieve rondleiding over de 21e etage van het stadskantoor. 

Bouwmensen-Utrecht, het opleidingsbedrijf voor de bouw in de regio Utrecht, organiseerde voor de maquettewedstrijd voor leerlingen van basisscholen in de regio Utrecht voor de 14e keer.