Start werkzaamheden Jaarbeursplein

7 Juli 2015

Het Jaarbeursplein staat aan de vooravond van een grootschalige verbouwing. Eerder verdween al de bovengrondse parkeergarage en kwam er een tramhalte, in 2014 zijn de trappen geopend en op 31 juli opent een groot deel van de nieuwe hal van Utrecht Centraal. 

De komende jaren wordt er gebouwd aan een ondergrondse parkeergarage, nieuwe gebouwen zoals het World Trade Center (WTC) en de nieuwe inrichting van het Jaarbeursplein. De komende maanden wordt het plein en een deel van de Croeselaan bouwrijp gemaakt om in januari 2016 te kunnen starten met de bouw van de parkeergarage en het WTC. In 2018 worden het plein, de parkeergarage en het WTC in gebruik genomen.

Vanaf maandag 13 juli zijn er andere routes voor fietser en voetgangers over de Croeselaan.

Nu de Tour de France is geweest, starten de voorbereidende werkzaamheden op het Jaarbeursplein en de Croeselaan.

De komende maanden worden er kabels en leidingen verlegd en obstakels op het plein weggehaald, zoals borden, stoepranden en abri’s. Ook de bomen worden na de zomer gefaseerd weggehaald. Het hout van deze bomen wordt verwerkt door Stichting Tafelboom. Bij de definitieve inrichting komen er weer veel bomen terug op het plein.

Tijdens het bouwrijp maken zijn er steeds wisselende werkvakken op en rondom het Jaarbeursplein. Alle gebouwen, de fietsenstalling, de kiss & ride en de tramhalte blijven altijd bereikbaar.

Gebruikers moeten soms een stukje omlopen of omfietsen. Vanaf het najaar wordt het leegstaande kantoorgebouw Leeuwensteijn gedemonteerd.

Hier vind je de brief voor omwonenden met meer detailinfomatie en de tijdelijke routes.