Zwevende theepot

1 Oktober 2015

De reuzetheepot op de traverse van Hoog Catharijne wordt na 2,5 jaar verplaatst. Zoals voorzien was moet de theepot wijken voor bouwwerkzaamheden.

De bijna 7 meter hoge Celestial Teapot van kunstenaar Lily van der Stokker werd in 2013 gemaakt voor de kunsttentoonstelling Call of the Mall. Omdat veel inwoners en bezoekers van Utrecht inmiddels aan de theepot zijn gehecht, willen de Stichting Kunst in het Stationsgebied en de Gemeente Utrecht het kunstwerk in het Stationsgebied behouden.

Hijsen en vervoeren

Het kunstwerk wordt op vrijdag 2 oktober rond 18.00 uur met een kraan van de Radboudtraverse gehesen en op een oplegger geplaatst. Op zaterdag 3 oktober om 06.30 uur wordt de theepot naar de nieuwe locatie vlakbij, aan de Rijnkade vervoerd.

Na bevestiging van een nieuw stalen frame wordt de theepot rond de middag op het parkeerdek van Rijnkade 3 gehesen. Op deze plek blijft de theepot, in overleg met Hoog Catharijne, staan totdat een definitieve locatie in het stationsgebied gevonden is. Vanwege de bouwwerkzaamheden in het gebied is er nu geen permanente plek beschikbaar of bereikbaar.