Vredenburgbruggen krijgen definitieve bestrating

4 Februari 2016

De twee bruggen voor TivoliVredenburg –die over de nieuwe singel liggen- worden tussen maandag 8 februari en vrijdag 26 februari definitief ingericht. De bruggen van dit bruggenstelsel zijn in september 2015 in gebruik genomen, nu is het tijd om de laatste hand aan de afwerking te leggen. In deze periode worden fietsers en voetgangers omgeleid via de ene dan wel de andere brug.

Werk aan busbrug

In de week van maandag 8 tot en met vrijdag 12 februari is de brug waar de bussen overheen rijden afgesloten voor voetgangers en fietsers. Overdag (tussen 7 en 16 uur) wordt het fiets- en voetpad bestraat, in de avonden en nachten (tussen 19 en 5 uur) wordt ook één busbaan afgezet. Bussen worden via een om-en-om regeling langs het werk geleid. Dit heeft geen gevolgen voor de dienstregeling.

Werk aan fiets- en voetgangersbrug

In de weken van maandag 15 tot en met vrijdag 26 februari wordt de bestrating aangebracht op de brug die door fietsers en voetgangers wordt gebruikt. Dit gebeurt overdag tussen 7 en 16 uur, op doordeweekse dagen. De brug blijft in deze periode toegankelijk voor voetgangers en fietsers, zij worden langs het werk geleid over versmalde loop- en fietsstroken.

Nachtafsluiting fietsbrug

In de nacht van maandag 29 februari op dinsdag 1 maart is de fiets- en voetgangersbrug afgesloten tussen 19 en 05 uur. Dit is nodig om de brug te kunnen asfalteren. Fietsers en voetgangers kunnen de singel oversteken via de busbrug.