Nachtafsluiting Catharijnesingel

7 Maart 2016

In de nachten van maandag 14 maart tot en met donderdag 7 april wordt het Bruggebouw over de Catharijnesingel heen gebouwd. Tijdens het werk wordt de Catharijnesingel afgesloten tussen de Stationsstraat en de Westerstraat van 22 tot 6 uur. Dit werk wordt gecombineerd met de aanleg van riolering.

Auto’s worden omgeleid via de Overste den Oudenlaan. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Stationsdwarsstraat, waar op iedere hoek een verkeersregelaar staat om de weg te wijzen.

Bereikbaarheid parkeergarages Hoog Catharijne

Tijdens de nachtwerkzaamheden zijn de parkeergarages aan de Stationsstraat (P3 en P4) minder goed bereikbaar. In en uitrijden (alléén voor vergunninghouders) kan via de expeditiestraat richting het zuiden (Mariaplaats/Tolsteeg). Bezoekers wordt aangeraden tijdens deze periode P1, P2 en P6 te gebruiken. Let op: P1 en P2 zijn tijdens de nachtwerkzaamhedenalleen bereikbaar vanuit en richting het zuiden (Mariaplaats/Tolsteeg). De werkzaamheden worden door middel van borden op straat aangekondigd, ook worden daarop alternatieve routes aangewezen.

Werkzaamheden Bruggebouw

Tussen het Poortgebouw (in aanbouw) en het Radboudkwartier wordt in opdracht van Klépierre gewerkt aan het Bruggebouw. Het Bruggebouw vormt de verbinding tussen beide delen van Hoog Catharijne. Het Bruggebouw wordt over de Catharijnesingel heen gebouwd. Hiervoor gebruiken we zware prefab vloerelementen, zodat er zo snel mogelijk een vloer ligt waarop verder gebouwd kan worden. Deze vloerdelen worden gehesen met behulp van een mobiele kraan op de Catharijnesingel.

Nachtwerk

In verband met de veiligheid (de vloerdelen worden over de openbare weg gehesen) en de opstelling van de kraan, moet de weg tijdens het werk worden afgesloten. In verband met de bereikbaarheid van de binnenstad en het station gebeurt dit in de late avond en nacht.

Aanleg riolering

Aansluitend wordt gewerkt aan de riolering in de Catharijnesingel, globaal tussen de Stationsstraat en de Westerstraat. Dit gebeurt in opdracht van gemeente Utrecht. De nieuw aangelegde riolering wordt op de oude riolering aangesloten. Dit was eerder niet mogelijk zonder het verkeer te hinderen. Elke nacht wordt de verharding tijdelijk hersteld zodat het autoverkeer weer over de Catharijnesingel kan rijden. Het openbreken van het asfalt kan geluidsoverlast veroorzaken. Dit gebeurt zoveel mogelijk aan het begin van de nacht.

Door deze werkzaamheden zoveel mogelijk te combineren met de werkzaamheden aan het Bruggebouw proberen we de periode van overlast ter plaatse te beperken.

Meer informatie leest u in de nieuwsbrief nachtafsluiting Catharijnesingel.