Lente! Meer groene hekken op het Jaarbeursplein

18 Maart 2016

Sinds september 2015 staan er op het Jaarbeursplein, rond de bouwplaats, acht bouwhekken met plantenbakken. De eerste hekken waren een pilot om te zien of deze planten mooi zouden blijven. Na zes maanden zien de bakken en de planten er nog goed uit. Reden om de pilot geslaagd te noemen en deze ‘groene’ hekken uit te breiden. Vanaf donderdag 7 april worden op het Jaarbeursplein aan de bouwhekken planten in bakken bevestigd over een lengte van circa 75 meter. Dit is een initiatief van de Green Business Club en de Plantenfabriek om het stationsgebied in verbouwing levendigheid te geven.

Gedicht van 50 meter lang
Op de bakken komt een gedicht van het Stadsdichtersgilde per hek een paar woorden. De planten zijn gekozen op hun kleur, bloeitijd en sterkte. Sommige zijn wandkruipers en zorgen op termijn voor een groen wandtapijt. Medewerkers van het Utrechtse wijkbedrijf Wij3.0 waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt, onderhouden en bewateren het groen. De meeste plantenbakken komen op het Jaarbeursplein, parallel aan het fietspad en de trambaan. Een klein deel komt ter hoogte van restaurant Zeyn. Beide locaties blijven twee jaar staan.

Jaarbeursplein ondergaat een grondige metamorfose
Het Jaarbeursplein ondergaat een grondige metamorfose. Hier wordt gebouwd aan een vernieuwd plein met kantoren, horeca, bomen en een ondergrondse parkeergarage. Tijdens het werk blijven alle gebouwen en activiteiten op of aan het Jaarbeursplein bereikbaar. In 2018 zijn de parkeergarage, het bovenliggende plein en het WTC klaar. Lees hier meer over het project.