Aftellen naar 7 december: opening Utrecht Centraal

1 December 2016

Op Utrecht Centraal gebeurt het woensdag 7 december. Het bezoek van de koninginnen van Nederland en België was megabijzonder maar natuurlijk niet de officiële opening. Er is een complete feestdag op 7 december: speciaal voor jou. En halverwege die dag ook nog de echte officiële opening.

Een heuse trouwerij en bios
Trudy en Robert gaan op 7 december trouwen op Utrecht Centraal. Geinspireerd? Je kunt op het station ook trouwen voor een dag. Wij regelen ambtenaar, jurk en ringen. Er komt een pop-up bioscoop en de hele dag door word je verrast op onverwachte dans, theater en poezië

Ruimte en plek zat
Bang dat het te druk wordt? Kan niet. Station Utrecht Centraal is ruim drie keer zo groot als voorheen. Echt, er is plek genoeg voor alle feestgangers. Je gaat je niet vervelen. Zelfs niet op de terugweg, want voor de alleengaande echte officiële opening bezoeker hebben we reismaatjes paraat met wie je samen terug kunt reizen naar je bestemming.

Allerlaatste kans op rondleiding
Het is ook de allerlaatste kans om echt alles, maar dan ook alles te leren over de bouw van de nieuwe stationshal. Van 11.00 tot 13.30 uur geven leden van het projectteam rondleidingen door de stationshal. Je mag ze het hemd van het lijf vragen. Op datzelfde moment houden we ook Instawalks.

Viool en triangel bij stationspiano
Een vrolijke boel, want speciaal voor de opening krijgt de stationspiano gezelschap van gitaar, viool, djembé, contrabas en - last but not least - een triangel. Om er nog wat lijn in te houden doen ook twee professionele muzikanten mee. Om 20.30 uur is er een singer/songwriter concert met Sured en Terence Roelofsen.

De echte officiële opening
Oh ja, we houden ook een echt officieel openingsmoment met iedereen die dan in de hal is. Om 15.30 uur zullen staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, wethouder Victor Everhardt van de gemeente Utrecht, president-directeur Roger van Boxtel van NS en president-directeur Pier Eringa van ProRail zorgen dat het station echt officieel geopend is.

Kijk op de programmapagina, daar staat alles op een rijtje.

#opUtrechtCentraal