Werk met een wow-factor

29 December 2016

Je hebt een mooie opleiding, civiele techniek, met succes afgerond – en dan is het dus tijd voor de volgende stap. Pauline Koeneman (27) koos voor een baan in de organisatieadvisering. Maar ze merkte dat ze toch liever, zoals ze het zelf omschrijft, “iets fysieks wilde ontwikkelen”. Op Utrecht Centraal is ze nu als trainee helemaal op haar plek.

Pal naast de stationshal staat een groot tijdelijk kantoor van BAM. Het is het zenuwcentrum voor diverse werkzaamheden die de aannemer in dit gebied onder haar hoede heeft, zoals de grote fietsenstalling en het nieuwe Stationsplein erboven. 

Een van de mensen die er werken is Pauline Koeneman. “Ik volg bij BAM een programma van twee jaar, waarin je als afgestudeerde vier keer een half jaar op een andere werkplek ervaring opdoet”, vertelt ze. “Dit is, na een project in Bunnik, mijn tweede klus. Ik werk mee aan wat we noemen de revitalisatie van de Noorderstalling. Dat is de oude fietsenstalling die opgaat in de grote nieuwe stalling die we aan het bouwen zijn. Ik ben werkvoorbereider. Met mijn collega’s bekijk en beoordeel ik de ontwerpen van de architect op allerlei aspecten. Om een concreet voorbeeld te geven: de keuze van deuren en kozijnen. Wat is er nodig, waar moeten ze aan voldoen, welke materialen zijn nodig? Die informatie gaat uiteindelijk naar onze onderaannemer, die – in dit voorbeeld – de deuren en kozijnen moet leveren.”

Pauline heeft het goed naar haar zin. “Ik vind het fijn om echt fysiek iets te maken. En wow, op deze plek! Een enorme logistieke uitdaging op een gebied dat bij wijze van spreken zo groot is als een postzegel. En het is midden in de stad waar ik woon. Leuk om daar iets aan bij te kunnen dragen.” En dat laatste neemt ze soms heel letterlijk. “Ik heb onlangs een stukje beton gestort in de stalling, gewoon om te ervaren hoe dat gaat. Ik zie er nu al naar uit om daar straks overheen te kunnen fietsen – míjn stukje fietsenstalling!”