Summer in the city: verkeershinder vanaf donderdag 6 juli

5 Juli 2017

Midden in de zomer zijn veel mensen met vakantie, nemen minder mensen de auto, stappen meer mensen op de fiets en is het (dus) een goed moment om juist dan aan, en boven, de weg te werken.

In juli en augustus wordt er in het Stationsgebied doorgewerkt: aan het spoor, aan Hoog Catharijne, aan de tramlijn en aan de weg. Dat levert hinder op, met name voor autoverkeer zal het even wennen worden, maar wel voor minder mensen dan wanneer dat in september was gepland. Er zijn andere routes en sommige routes zijn tijdelijk afgesloten.

Catharijnesingel
De Catharijnesingel bij Hoog Catharijne is bijvoorbeeld van 6 juli tot en met 21 augustus afgesloten voor doorgaand autoverkeer zodat de oude traverse van Hoog Catharijne veilig gesloopt kan worden.

Omleidingsroutes voor auto's
De Catharijnesingel is van donderdag 6 juli tot en met maandag 21 augustus afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De parkeergarages van Hoog Catharijne blijven open, maar zijn slechts vanuit één richting bereikbaar. Plattegrond als pdf.

Lekker fietsen
Fietsers en voetgangers worden ter plaatse om de werkzaamheden heen geleid. Fietsers door de Stationdwarsstraat-Westerstraat en voetgangers lopen met een boog om de werkzaamheden heen. Er zijn ter plekke verkeersregelaars aanwezig. Wanneer? Van donderdag 6 juli t/m maandag 21 augustus.

Er zijn meer werkzaamheden deze zomer: ze staan allemaal op een rijtje in dit bericht.