Stationsplein: op Valentijnsdag is love in the air

1 Februari 2018

Het Stationsplein Utrecht. Net zat je nog in de intercity uit Leiden, naast een mevrouw met te veel parfum op, en voor je het weet ruik je erna al snel de lente, voel je de winter, plof je neer op een zomers terras of waai je de herfst in. Op het Stationsplein.

Woensdag 14 februari kan iedereen verliefd worden op het nieuwe Stationsplein. Op deze Valentijnsdag om 15.00u opent het eerste deel van het nieuwe plein tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. Love is in the air. Voortaan loop je vanuit Utrecht Centraal via buiten naar Hoog Catharijne of het Smakkelaarsveld.

Bollendak
Je wandelt over een nieuw plein, naar de nieuwe entree van Hoog Catharijne, of naar je fiets: onder het plein zit de Stationspleinstalling. Taxi's staan vanaf dan op het Smakkelaarsveld. Maar je wandelt óók onder het bollendak door. Love is in the air.

Er komt nog meer aan
Het eerste deel van het Stationsplein opent op Valentijnsdag, maar we zijn nog niet klaar. De komende maanden wordt nog gewerkt aan de gevel van Hoog Catharijne, krijgt het dak nog verlichting en worden de laatste bollen geplaatst. En op de plek van de stationstraverse wordt gewerkt aan het tweede deel van het plein en fietsenstalling.