Busstation Utrecht Centraal Centrumzijde: zondag 9 december open

6 December 2018

Zondag 9 december 2018 opent het nieuwe busstation Utrecht Centraal Centrumzijde, met de bushaltes A. Dan neem je vanaf hier lijn 2 naar je lief, pak je lijn 3 naar school, stap je op de 18 naar kantoor, en ren je naar bus 28 om nog op tijd voor het eten te zijn.

Op nieuwe busstation zijn zijn alle haltes overkapt en voorzien van bankjes en actuele reisinformatie: een verbetering vergeleken met het tijdelijke busstation op het Jaarbeursplein.

Utrecht Centraal bijna af 
Bij het ontwerp van het nieuwe station was het uitgangspunt om, binnen de beperkte ruimte die er is, alle openbaar vervoer onder één dak samen te brengen én om meer ruimte voor reizigers te maken. Dat is gelukt. Als volgend najaar de trams naar Utrecht Science Park gaan rijden is Utrecht Centraal af en kunnen alle reizigers via de stationshal alle bus, tram en treinperrons bereiken.

Stationsplein open in 2019
Vanaf de stationshal is er geen voetgangersroute via het nieuwe busstation richting Laan van Puntenburg en Moreelsepark. Wanneer het Stationsplein opent in 2019 is er een nieuwe route buitenom: via het plein.

Meer info over de nieuwe dienstregeling en het nieuwe busstation, op de site van U-OV.