Nieuws

De ster vertrekt, het water arriveert, de ster komt terug

29 Juni 2018

Utrecht wordt weer omsingeld. In 2020 is de singel weer rond. Op de plek op 'de bult' waar nu kunstwerk Grote ster van André Ramseyer staat komt weer water te stromen.

De voorbereidingen voor het terugbrengen van het water zijn in volle gang. Maandag 2 juli komt een vrachtwagen met een grijparm die het kunstwerk oppakt en inlaadt. Het beeld wordt opgeslagen in een depot: daar wordt het schoongemaakt en waar nodig opgeknapt.

Lees meer »

Rain rain, go away, go away: 1.600.000 liter water gaat ondergronds

26 Juni 2018

In de jaren 70 van de vorige eeuw hadden ze geweldigen ideeën: singels dempen, snelwegen door de binnenstad aanleggen; you name it. (En alles was oranje en ABBA had hits.)

Tegelijk met het dempen van de singel is, tussen Paardenveld en Willemsplantsoen, een ondergrondse betonnen koker aangelegd. Deze koker verbond het water van de singel met het stromende water van de Oudegracht bij de Weerdsluis. Die ondergrondse koker is inmiddels allang weer buiten gebruik en de singel wordt weer teruggebracht. De koker is veelal gesloopt maar onder het Willemsplantsoen krijgt de koker een tweede leven.

Lees meer »

Wat komt eerst de kip of het ei? Check de webcam Vredenburgplein

13 Juni 2018

Schots tapijt voor Jaarbeursplein: all yours

12 Juni 2018

Nieuw fietspad Croeselaan open: vrijdag 8 juni

7 Juni 2018