Nieuws

Vredenburgplein open: thuis heb ik nog een ansichtkaart

29 Mei 2019

Thuis heb ik nog een ansichtkaart waarop een tent met poffers staat,
Lunchroom Passant, de P & C
Een fietsenstalling zonder dak
Muziek in een betonnen bak
Bij Jan nam je je haring mee…

Van sommige dingen namen we afscheid met tranen in ons ogen. Andere dingen konden niet snel genoeg verdwijnen. Tivoli Vredenburg verrees, appartementen, winkels, fietsenstalling, Hoog Catharijne, kunst, bomen en bankjes. Het duurde jaren. Maar….

Vanaf 5 juni is ‘het Vredenburg’ eindelijk weer helemaal van jou. Je bent natuurlijk vrij om er nu al overheen te huppelen maar vanaf 11.00 uur is het officieel. Behalve dat je een plein krijgt, krijg je nóg een cadeautje. Als je deze week de markt bezoekt op woensdag, vrijdag of zaterdag ontvang je een aardigheidje. Wat dat is, dat houden we nog even een verrassing. We begrijpen dat je nú al stijf staat van de spanning dus we geven je een kleine hint... Het past in je hand! ;-)

Foto's: archief CU2030 en Het Utrechts Archief
Lees meer »

Een toren onder je voeten

28 Mei 2019

Zonder dat je het doorhebt loop je eroverheen… Een klein stukje Zuidwesttoren van Kasteel Vredenburg. Als je tuurt door de glazen bodem van de Stadskamer in Hoog Catharijne ontdek je hem misschien.

Als de singel opengaat, vaar je er in een bootje vlak langs. Tot die tijd is dit een minikijkje achter de schermen of eigenlijk, een minikijkje onder je voeten

Lees meer »

Schouw Stationsgebied - Infoavond dinsdag 4 juni

23 Mei 2019

Je krijgt je Vredenburgplein terug

22 Mei 2019

Hey sk8ter, CU op 't Jaarbeursplein

10 Mei 2019