Nieuws

Voutje fan de gemeente?

27 Februari 2020

Is dat een voutje fan de gemeente…? Midden in het zand naast de singel een aanleghaak voor boten?! Nee hoor, het is expres.

Als er erge regen valt komt er veel water in de riolen. We willen niet dat het vuile rioolwater in de singel terecht komt. Daarom zitten er onder de grond bakken waarin rioolwater wordt opgevangen. Het vuil zinkt en het ‘schone’ water gaat uit de bak de singel in.

Het vuil blijft achter in de bak en moet lucht kwijt boven de grond. Dat ontluchten gaat door een pijp. En díé pijp zie je op de foto's.

De lucht die eruit komt ruikt trouwens niet echt naar roosjes en jasmijn. Vandaar dat ‘ie eerst door een geurfilter gaat.

De bak heet een bergbezinkbassin. Een aanleghaak voor boten heet een bolder. Ik weet niet of je iets aan die kennis hebt maar je kunt er nu in ieder geval over meepraten :-)

Lees meer »

Rondwandeling stationsgebied - zaterdag 7 maart

20 Februari 2020

Op zaterdag 7 maart kun je met een gids door het Stationsgebied Utrecht wandelen. Dat is dé mogelijkheid om te horen én zien wat er precies gebeurt op straat, rond het station, het Jaarbeursplein en in Hoog Catharijne.

Wandel je mee?

De wandeling voert langs bouwhekken, de grootste fietsenstalling ter wereld, nieuwe gebouwen, halve gebouwen en een bus-tramstation in wording; op de vraag 'Waar zijn ze mee bezig daar?' heb je na de wandeling zeker antwoord en beeld.

De rondwandeling begint om 11.30 uur in de centrale hal van het Stadskantoor en eindigt om ongeveer 13.30 uur buiten.

Aanmelden: hoeft niet
Verzamelen: voor de ingang van het Stadskantoor, Stadsplateau 1
Prijs: gratis

Lees meer »

Zonder hoogtevrees op de stadsmuur

17 Februari 2020