Nieuws

Rondwandeling april en mei afgelast

24 Maart 2020

Het zal iedereen duidelijk zijn. De maatregelen in veband met het coronavirus hebben ook invloed op de maandelijkse zaterdagse rondwandelingen. Deze gaan de aankomende keren niet door. Zodra ze weer van start gaan lees je dat natuurlijk hier.

Lees meer »

Rijnkade lindeloos

10 Maart 2020

Vanaf deze week is de Rijnkade weer even lindeloos. Dan denk je “wat een ellíndel!” maar we maken het natúúrlijk weer goed met je.

2 jaar geleden in april plantten we 9 lindes. Ze hadden mooi uitzicht op het werk aan het laatste stukje uit te graven singel. De lindes stonden daar lekker met z’n negenen. Ze hadden hun natje en hun droogje. Maar nu komen we erachter dat het natje nóg lekkerder kan. En daarom sturen we ze een tijdje op vakantie.

Als ze weg zijn komen er putjes in de stoep die het regenwater opvangen. Die putjes sluiten we aan op de plek waar de bomen staan. Dan drinken de lindes voortaan rechtstreeks water dat uit de hemel komt. Dat is gezonder voor ze.

Deze week beginnen we met het weghalen van de straattegels tussen de bomen. En als de 9 terugkomen… dan zijn ze ineens met z’n elven. Dan hebben ze het op 12 september nóg leuker als de singel weer rond is.

♪ Linde, Linde, ik wil alles voor je doen… ♪

Lees meer »