Nieuws

Hoezee, een nieuwe ingang van HC

18 Februari 2020

Hoezee, hoezee, hoezee,
Je loopt nu binnen bij HC,

Via de Marga Klompé(brug)

Afgelopen weekend liep je je neus nog plat tegen een dichte draaideur (waarvoor excuses). Nu is hij open. De nieuwe ingang van Hoog Catharijne.

Dat scheelt je ten eerste een bloedneus. Én als je vanaf de kant van de Marga Klompébrug komt, scheelt het je ook nog een aardig stuk tippelen. Houd je meteen adem over om een extra rondje te maken in die spikglimmende nieuwe draaideur.

Lees meer »

Zonder hoogtevrees op de stadsmuur

17 Februari 2020

Kánonne, dát doen ze leuk! Op het stukje singel bij het Willemsplantsoen zie je in het wegdek stenen die daar niks te zoeken hebben. Of wel?

Heel vroeger, toen wij allemaal nog niet geboren waren bouwden de Utrechters een stadsmuur met poorten en torens om de stad te verdedigen. En nu zie je de contouren van een stukje muur en een toren terug in de stenen in de straat. Op de rechte lijnen stond de stadsmuur. Op de rondingen stond een toren. Deze is al in de dertiende eeuw gebouwd. Eerst als een vierkante toren die later is vervangen door een ronde versie. En wat denk je dat daar óp die toren stond..? Kanonnen!

Mooie ideeën komen niet altíjd van onszelf ;-) Jááááren terug kwam een inwoner met het idee iets met de stadsmuur en de toren te doen. Zonder zijn idee had je nu niet zonder hoogtevrees over de stadsmuur en de toren van de middeleeuwse stadsverdediging kunnen lopen…

Lees meer »

De singel op tijd af? Dan nĂș lijntrekken

29 Januari 2020

Schouw Stationsgebied - infoavond dinsdag 4 februari

22 Januari 2020

Kijk, daar rijdt een boom over de singel

20 Januari 2020