Dag van de Bouw en Architectuur

Op zaterdag 2 juni viert het Stationsgebied Utrecht de Dag van de Bouw & Architectuur. Deze zaterdag kun je bouwplaatsen bezoeken, het splinternieuwe WTC van binnen bekijken, architecten het hemd van het lijf vragen en meelopen met verschillende rondleidingen.

The places-2-be zijn deze dag: Stationsplein - WTC Utrecht - Het Noordgebouw - Het Platform -  The Green House - Infocentrum Stationsgebied

De plattegrond van het Stationsgebied Utrecht tijdens de Dag van de Bouw vind je hier. Een papieren versie is af te halen bij het Infocentrum Stationsgebied in de hal van Stadskantoor.

Bouwplaats Het Noordgebouw

Op het kruispunt van Utrecht Centraal, Stationsplein, Hoog Catharijne en het Smakkelaarsveld vind je het Noordgebouw. De bouw is in volle gang en begin 2019 woon, werk of logeer je hier. Op 2 juni krijg je alvast een sneak preview van hoe een hotelkamer op hoogte eruit ziet. Op de begane grond is een infocentrum ingericht en starten de hele dag door rondleidingen door de bouwer en architect.

Open: Tussen 10.00 – 16.00 uur, ingang aan het Stationsplein, bij de Sea Food Bar.
Rondleidingen: doorlopend, aanmelden niet nodig
Gebouw is niet toegankelijk voor minder validen

Informatiecentrum Stationsgebied

In het Infocentrum Stationsgebied, in de hal van het Stadskantoor, krijg je uitleg bij de maquettes en starten er verschillende soorten rondleidingen door het stationsgebied. Aanmelden voor deze rondleidingen is niet nodig; je kunt gewoon aansluiten.

10.30 uur: Algemene rondleiding
11.00 uur: Architectuur rondleiding
12.00 uur: Kinderrondleiding, vanaf 8 jaar 
12.30 uur: Architectuur rondleiding
13.30 uur: Algemene rondleiding
14.30 uur: Presentatie Stationsgebied door de eeuwen heen

Bouwplaats Het Platform

Het Platform verwelkomt je graag op hun bouwplaats, ingang aan de voet van de Moreelsebrug aan de binnenstadskant. Je loopt er over de bouwvloeren waar informatie wordt gegeven over het project en waar je vragen kunt stellen aan de architect en bouwers. En via een virtual reality bril loop je alvast door het toekomstige gebouw. 

Open: tussen 10 en 16 uur
Aanmelden niet nodig
Gebouw is niet toegankelijk voor minder validen

World Trade Centre Utrecht

Het gloednieuwe WTC Utrecht opent de deuren voor iedereen die alvast een kijkje wil nemen in het gebouw. Ieder uur is een rondleiding op één van de hoger gelegen verdiepingen. Alle plekken voor de rondleidingen tijdens de zijn al vergeven.  Op deze dag is WTC Utrecht wel toegankelijk, maar er kan dus niet meer deelgenomen worden aan de rondleidingen.

Open: 10.00 – 16.00 uur 

Het gebouw is toegankelijk voor minder validen.

Stationsplein

Het Stationsplein is nog maar half af en de fietsenstalling eronder wordt ook nog een stuk groter, maar nu al weet iedereen het plein te vinden. Op het plein staat een stand waar de architect van het gloednieuwe Stationsplein je door een andere bril naar het plein laat kijken. 

Open: 10.00 - 16.00u 
Presentaties: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur 
Stationsplein is toegankelijk voor minder validen

The Green House

Restaurant The Green House is gebouwd met hergebruikte materialen uit de oude Knoopkazerne. De initiatiefnemers en architecten nemen je mee in het bouwproces en ontwerp voor Rijkskantoor de Knoop en paviljoen The Green House 

Open: 10.00 – 12.30 uur
Presentatie en aansluitend rondleiding: 10.00, 11.00 en 12.00 uur > Aanmelden via deze link  

Er is nog veel meer te doen op Dag van de Architectuur in Utrecht: kijk op de site van Aorta voor alle info.
De Dag van de Bouw wordt in hele Nederland gevierd, bekijk de landelijke site voor alle info.