Catharijnesingel afgesloten door werkzaamheden

22 september 2020

Het water van de Catharijnesingel is terug. Maar aan de weg ernaast is nog wel werk te doen. Nu is de kruising van de Catharijnesingel met de fiets- en voetgangersbrug bij TivoliVredenburg aan de beurt. We proberen het werk zo snel mogelijk te doen en dan is het in één weekend gepiept. Leuker kunnen we het niet maken, wel een stuk mooier en veiliger.

Het kruispunt van de Catharijnesingel met de fiets- en voetgangersbrug bij TivoliVredenburg wordt definitief ingericht. De Catharijnesingel en de brug zijn daarom afgesloten vanaf vrijdag 25 september 18.00 uur tot en met maandagochtend 28 september 06.00 uur. Auto’s, fietsers en voetgangers worden omgeleid.

De weg vanaf de kruising tot het Poortgebouw is eerder al aangepakt en nu wordt ook het kruispunt zelf afgemaakt. Eerst wordt de bestaande verharding verwijderd en daarna nieuw asfalt aangebracht. Ook alle lijnen worden getrokken.

De werkzaamheden gaan 24 uur per dag door. Winkels, parkeergarages en woningen blijven bereikbaar. De bussen rijden over een andere brug en blijven gewoon doorrijden. Bekijk hieronder de omleidingsroutes voor auto’s, fietsers en voetgangers.

Bereikbaarheid auto

Autoverkeer vanaf de Amsterdamsestraatweg richting Ledig Erf en omgekeerd wordt omgeleid.

Vanuit Amsterdamsestraatweg riching Ledig Erf - auto

Vanuit Ledig Erf richting Amsterdamsestraatweg - auto

Bereikbaarheid fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers worden plaatselijk omgeleid. Er staan borden op straat en er worden verkeersregelaars ingezet.

Fietsers worden omgeleid via de Stationspleinstalling en via de Smakkelaarskade naar Vredenburg. Voetgangers worden omgeleid via Smakkelaarskade-Catharijnesingel en lopen dan over de brug voor de Stadskamer naar het Vredenburgplein.