Aan de Van Sijpesteijnkade zijn drie woontorens gerealiseerd

De uitsmijter van 2022: De Steyn

27 december 2022

De Syp torent met 266 woningen al een paar jaar boven het spoor uit. En nu is er ook De Steyn: de verzamelnaam voor de twee nieuwste woontorens in het Stationsgebied. Met de De Syp en De Steyn wordt de nieuwe look van de Van Sijpesteijnkade steeds completer. In 2023 gaan we hier de openbare ruimte nog drastisch aanpakken en komt er meer groen en… het water in de Leidse Rijn wordt dubbel zoveel.

Maar dat is toekomstmuziek, terug naar De Steyn. Daarin zijn 120 huurwoningen te vinden met studio’s en appartementen met 2 en 3 kamers. Een bijzonder feitje is dat er deelwoningen zijn. Dan hebben de bewoners wel een eigen badkamer en slaapkamer maar delen ze de keuken (en wellicht dus recepten) met elkaar. Ook is er een gezamenlijke ruimte. Oh, en voor de oplettende kijker en onder het mom wie iets bewaart, die heeft wat: we hebben wat elementen van vroeger teruggebracht in de nieuwbouw. Check de foto’s voor het zoekplaatje:

Tussen De Syp en De Steyn liggen nieuwe trappen: die brengen je naar het Forum. Nog een stukje Stationsgebied waar we de hekken weghalen en dat we teruggeven aan de stad. Vanuit daar loop je langs Central Park en Utrecht Centraal in een directe lijn naar de Moreelsebrug. 

Meer lezen? Dat kan via Van Sijpesteijnkade | CU2030