Rondje Singel: CU there!

31 augustus 2022

Op 10 en 11 september viert Utrecht feest. De singel is decor voor een groot aantal gratis activiteiten en evenementen. We vieren éindelijk het uitgestelde openingsfeest van de singel dat we twee jaar geleden al beloofd hebben. Maar ook het 900-jarig bestaan van de stad, de start van het culturele seizoen en het resultaat van 15 jaar bouwen in het Stationsgebied.

Wat is er allemaal te doen?
Héél veel. Op rondjesingelutrecht.nl kun je alles vinden. De activiteiten zijn voor het gemak onderverdeeld in vier thema’s: Rondje Varen, Rondje Wandelen, Rondje Shop & Taste en Rondje Cultuur.

De zaterdag staat in het teken van Open Monumentendag: monumenten rond de singel openen die dag hun deuren en bieden een podium voor jong, Utrechts talent. Je kunt ook met een gids van ‘t Gilde wandelen langs de singel en je licht opsteken over de historie van het gebied, over de natuur in het Zocherpark of hoe dat water wordt onderhouden.

Zondag: dansen, bootjes, yoga, abseilen, Nijn
Op zondag barst het feest echt los en kun je van de ochtend tot de avond naar gratis voorstellingen, festivals en optredens rond de singel. Op het Paardenveld is een kinderfestival, dompel je in oosterse sferen in de omgeving van Sonnenborgh, zwijmel weg onder het bollendak bij 9 piano’s onder het bollendak of laat je geestelijk voeden op de literatuurboot. Hoe je overal komt? Met de boot. Pak je gratis hop on-hop off bootjes die je overal naartoe varen.

Clubben in het Stationsgebied
In 2007 startte de metamorfose van het Stationsgebied. Nu precies 15 jaar geleden. Het Stationsgebied verandert daarom voor de gelegenheid in een ‘clubscene’ en opent deuren die normaal dichtblijven. Pak een ochtendyogasessie bij Club Relax op de 22e verdieping van Central Park. Of ga abseilen van Creative Valley of over de stormbaan op het Smakkelaarsveld met Club Dare. Zoek met Club Jochie in het Inntel Hotel naar verklede Jochies en Wijffies (Where is Wally?). 

Singelconcert bij TivoliVredenburg
Het weekend sluiten we af met het Singelconcert van Pynarello samen met de funky jazzband Gallowstreet op een podium in de singel voor TivoliVredenburg. Dit concert is voor iedereen toegankelijk.

Aanmelden en meer info
Alle informatie over het programma van Rondje Singel kun je vinden op rondjesingelutrecht.nl.

Rondje Singel is een samenwerking van de gemeente Utrecht, Utrecht900, Utrecht Marketing, Culturele Zondagen, Open Monumentendag Utrecht, Hoog Catharijne, ondernemers in het Stationsgebied, TivoliVredenburg, ZIMIHC en talloze andere culturele partners.