Save the date voor Rondje Singel

19 juli 2022

“Of je nou feest of niet beweegt
De club coming up, zit er midden in
Het maakt niet uit ik dans alleen
De club coming up, ik heb zin er in
Zolang ik leef is life een feest”

Aldus Ronnie Flex. En guess what? We gaan een feestje bouwen, op 10 en 11 september en dat noemen we Rondje Singel. Een weekend lang toffe festiviteiten op en rond de hele singel. Maar dat niet alleen: we gaan ook clubben in het Stationsgebied. Deuren die normaal dicht blijven, gaan nu open voor Club Yoga, Club Jazz of Club Dare. Over durven gesproken…je kunt zelfs een wandeling op het bollendak winnen. We sluiten het weekend af met een openluchtconcert op een podium in de singel voor TivoliVredenburg.

Is er iemand jarig?

Nou, soort van. In 2020 was de singel weer rond maar vanwege de coronomaatregelen konden we dit toen niet met de stad vieren. Nu, in het jaar dat we vieren dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft, kunnen we wel los. Daarbij is de singel de kers op de taart van 15 jaar bouwen in het Stationsgebied. Daarom veranderen we deze plek waar dagelijks zoveel mensen doorheen reizen, vergaderen of winkelen voor 1 dag in een clubscène.

Wat is er te doen?

Op zaterdag 10 september openen bijzondere monumenten rond de singel hun deuren met op diverse plekken optredens van jong Utrechts talent.

Op zondag de 11e varen er gratis bootjes tussen allerlei festivallocaties rond de singel. Er is theater en dans in de Stadsschouwburg en op het Lucasbolwerk, beeldende kunst in de voormalige gevangenis Wolvenplein, stand-up comedy in de sterrenwacht Sonnenborgh en creatief kinderfestival op het Paardenveld. Ook zijn er gratis wandelingen met gidsen zoals een rondje natuur, rondje beelden, rondje historie en rondje architectuur.

Kortom: zet dit weekend in je agenda. En hou ons in de gaten voor meer singelnieuws deze zomer. CU there!