Werkzaamheden Stationspleinstalling, Part Two

23 juni 2022

In Part One van de Stationspleinstalling vertelden we je over de  scheuren in de vloer die we gingen herstellen. Nou, het goede nieuws is dat ze langzaam verdwijnen. Onze aannemer vervangt voeg na voeg en het beton is op diverse plekken aan het uitharden. Dan volgt nog de nieuwe coating en medio augustus zie je er niks meer van.

Nu volgt Part Two. We gaan de stalling gebruiksvriendelijker maken. Nu de grootste ter wereld bijna drie jaar open is, hebben we steeds scherper in beeld hoe de stalling door jullie gebruikt wordt. Maar ook waar nog aandachtspunten zijn qua ontwerp en hoe de bewegwijzering en markering, met lijnen en symbolen bijvoorbeeld, nog duidelijker kan.

Beide ingangen gaan om de beurt dicht

We starten nu met het aanpassen van de beide ingangen van de stalling. En als we daar werken, kun je die ingang drie weken niet gebruiken. Dat is dan weer even minder gebruiksvriendelijk. Wat gaan we doen? De betonnen middenstrook bij de ingang wordt weggehaald zodat het fietspad breder wordt. Ook komt er andere belijning op het fietspad zodat al gelijk wordt aangegeven waar je moet fietsen om naar welke verdieping te gaan. En de witte vlakken worden grijs en van een ander stroever materiaal.

Ook gaan we aan de slag in de stalling: we passen de witte coating aan de zijkanten langs het rode fietspad aan met stroever materiaal en de opstapjes in de stalling worden beter aangegeven. Ook passen we de belijning aan op de fietspaden.

Wat betekent dit voor jou?

Even een tijdje omfietsen en wat ongemak, ook qua geluid. Maar erna twee fietsvriendelijkere ingangen.

  • Van maandag 4 t/m zaterdag 23 juli is de ingang aan de Moreelsehoek dicht. Fiets om via de Catharijnesingel of kom via de Sijpesteijntunnel en je kunt via de Smakkelaarshoek de stalling in
  • Van maandag 25 juli t/m zaterdag 13 augustus is de ingang Smakkelaarshoek dicht. Fiets om via de Catharijnesingel of loop over de Moreelsebrug richting de Moreelsehoek en duik daar de stalling in
  • Vanaf eind augustus tot oktober worden de fietspaden in de stalling verbeterd

Het grootste en meest overlastgevende deel van de werkzaamheden zit dus in de zomervakantie; dat hebben we bewust gedaan om het leed iets te verzachten voor je.