Beweging

In de foto-expositie ‘Utrecht beweegt’ geven vijf Utrechtse fotografen hun kijk op het thema beweging in het Stationsgebied. De expositie stond op het Stationsplein en verhuisde medio oktober naar het Forum. Kijk en verwonder je tijdens je loopje richting Moreelsebrug of retour.


Vraag je je tijdens je wandeling af wat de fotograaf bedoelt met haar of zijn werk? Dan kun je luisteren naar de uitleg terwijl je de foto's bekijkt.


Heidi de Gier  is documentair fotograaf. In haar werk gaat het vaak over tijd en eindigheid. In haar foto’s zet ze de tijd even stil, waarmee ze de dingen die op het punt staan te verdwijnen, nog even vasthoudt. Heidi exposeert, werkt samen met musici en fotografeert voor kranten en tijdschriften.

Tom Janssen onderzoekt in zijn werk tradities, gebruiken en vrijetijdsbesteding van mensen. Vaak in relatie tot het landschap. Dat levert werk op van taferelen die op het eerste gezicht heel alledaags lijken. Maar als je er beter naar kijkt, zie je een bijzonder schouwspel waar de mens duidelijk een hand in had. Geëngageerde observatie, noemt hij dat. Tom exposeert regelmatig, eerder werk verscheen in boekvorm.

Joost Termeer begeeft zich met zijn fotografie in het gebied tussen echt en nep. Hij combineert beelden die hij op straat maakt met beeld dat hij in de studio maakt. Daarmee hoopt hij verwarring te zaaien bij de kijker. Met zijn fotografie wil hij mensen laten stilstaan bij objecten of situaties die ze wellicht lelijk vinden of geen aandacht aan besteden. Joost is net afgestudeerd en heeft als Young Talent deelgenomen aan Haute Photography tijdens Art Rotterdam.

Documentairefotograaf Fleur Wiersma wil met haar werk verborgen verhalen belichten. Juist de kleinere onderwerpen, die wij in het snelle dagelijks leven vaak over het hoofd zien, fascineren haar. Ze noemt zichzelf een langetermijnfotograaf. Soms loopt ze een jaar mee met haar onderwerp voor ze een serie afrondt. Bij de Zilveren Camera won zij met Monument Valley de 1ste prijs categorie Natuur en Milieu (enkel) en de 2de prijs met Leve de man van de SRV categorie Nieuws Regio (serie).

Isolde Woudstra fotografeert het liefst mensen. Ze creëert beelden die net zo onwaarschijnlijk als vanzelfsprekend lijken; situaties die helemaal echt zijn, maar die je in het dagelijks leven niet snel tegen zal komen. Haar fotografie komt oprecht en spontaan over, ook als de beelden van tevoren zijn gepland. Isolde heeft regelmatig muzikanten of andere beroemdheden voor haar lens als ze in opdracht van tijdschriften of kranten werkt.