Galaxy Tower: hotel en woningen

Projectomschrijving

Status project

in uitvoering

Geplande oplevering

2021


Op de kop van het Jaarbeursterrein bouwt Amrâth Hotels een 4-sterren hotel met zo'n 250 kamers en 317 woningen. Het wordt een luxe viersterren hotel met een full service aanbod zoals een bar, restaurant, diverse zalen, een fitnessruimte en mogelijk een wellnesscentrum en hotelshops.

Boven het hotel komen 22 verdiepingen met appartementen. De koop- en huurwoningen zijn gevarieerd in opzet en maatvoering. Er komen studio's, appartementen en bovenin penthouses. De bewoners kunnen gebruik maken van de hotelfaciliteiten zoals de fitness en wellnessruimte. In de kelder van het gebouw komt een parkeerfaciliteit voor de bewoners. Voor het parkeren van bezoekers van het hotel en de woningen wordt gebruik gemaakt van de Jaarbeurspleingarage. De krappe Utrechtse hotelmarkt, de internationale aantrekkelijkheid van het stationsgebied en de locatie van dit nieuwe hotel zo vlak naast de Jaarbeurs en met kantoren omringd, maken het hotel uiterst geschikt voor de zakelijke markt.

Ligging
Het complex ligt aan het Jaarbeursplein, de entree naar de Jaarbeurs, tegenover het Beatrixgebouw en Utrecht Centraal. De binnenstad en parkeergelegenheid zijn op loopafstand.

Planning
Start bouw was in 2018. Indien alles volgens planning verloopt, zullen het hotel en de woningen in 2021 worden opgeleverd.

Feiten en cijfers

 Opdrachtgever  Amrath
 Architectenbureau  Tangram Architecten
 Kamers  225
 Woningen  317
 Hoogte  Tot 90 meter

Werkzaamheden