Roltrappen Jaarbeursplein

Projectomschrijving

De vier roltrappen aan het Jaarbeursplein worden vervangen. De huidige roltrappen zijn, na oplevering in 2013 en grotendeels vernieuwd in 2015, altijd storingsgevoelig geweest. Op basis van onderzoek naar de staat van de roltrappen, het aantal storingen en de hoge onderhoudskosten is uiteindelijk besloten om de vervanging van de roltrappen 5 jaar te vervroegen. De bestaande roltrappen worden per tweetal vervangen. Voor kerst is dit afgerond.

Werkzaamheden

Roltrappen naast de fietsenstalling

Er wordt gestart met de 2 roltrappen naast de fietsenstalling, aan de linkerkant vanaf het jaarbeursplein gezien. Op maandag 18 oktober starten de voorbereidende werkzaamheden. Het daadwerkelijke vervangen gebeurt in de avond en nacht van 21 oktober*. De oude roltrappen worden er tussen circa 20.00 en 6.00 uur uitgehesen en de nieuwe worden erin geplaatst. Daarna zijn er nog ongeveer 4 weken nodig voor de montage.

Roltrappen naast de fietsenstalling

Foto: roltrappen naast de fietsenstalling

*bij ongunstig weer kan dit anders zijn

Roltappen naast het Beatrixgebouw

Aansluitend worden ook de 2 roltrappen naast het Beatrixgebouw vervangen. De voorbereidende werkzaamheden starten op maandag 15 november. Het eruit hijsen en erin plaatsen gebeurt in de avond en nacht van 18 november*. Daarna vindt weer de montage plaats.

Roltrappen naast het Beatrixgebouw

Foto: roltrappen naast het Beatrixgebouw

*bij ongunstig weer kan dit anders zijn

Feiten en cijfers

Werkzaamheden vervanging

4 roltrappen Jaarbeursplein

Werktijden

De werktijden zijn normaal tussen 7.00 en 16.00 uur. De nachtelijke werkzaamheden zijn tussen 20.00 en 6.00 uur.

Overlast

De liften blijven bereikbaar. Een klein deel van de fietsenstalling en de vaste trap is buiten gebruik tijdens de werkzaamheden. Er kan geluidsoverlast zijn.

Planning

Start 18 oktober, gereed voor de kerst 2021

Aannemers

TK Elevator Netherlands B.V.