Toegankelijkheid van deze website

Wij willen je graag een website bieden die voor iedereen makkelijk te gebruiken en te begrijpen is. Dat is de website van CU2030 helaas niet. Wij werken daarom op dit moment aan een hele nieuwe site.

Een nieuwe website

Toen wij deze website maakten werd er anders over bepaalde dingen gedacht. Bovendien is het systeem waarin we hem bouwden in de ‘internetwereld’ erg oud. Té oud om aan te kunnen passen. Daarom bouwen we een hele nieuwe website.

Eigenlijk zouden CU2030 en deze website tijdelijk zijn. Het was daarom te duur om de site te vernieuwen. Nu blijkt dat CU2030 langer blijft bestaan dan werd gedacht. Daar hoort een website bij die voldoet aan de eisen van deze tijd.

Wat is toegankelijk?

Een toegankelijke website is door iedereen te begrijpen en goed te gebruiken. Dat betekent bijvoorbeeld dat we niet al te moeilijke woorden gebruiken. Maar ook dat we uitleggen wat er op een foto staat zodat iemand die blind is geen informatie mist. Of ondertiteling bij een filmpje zodat iemand die doof is kan lezen wat er gezegd wordt.

De overheid heeft hier regels voor gemaakt. Wij doen ons best onze nieuwe website helemaal volgens die regels te maken.

Wanneer is de nieuwe website klaar?

Wij werken hard om de nieuwe website 1 oktober af te hebben. Misschien lukt het niet om op die datum aan alle regels te voldoen. Dat laten wij je dan weten op onze nieuwe website.

Vragen en opmerkingen

Als je iets op onze website niet begrijpt of je hebt een opmerking, dan horen wij dat graag.

E-mail: stationsgebied@utrecht.nl
Telefoon: 14 030