Actueel

In een groen, groen, groen...

27 Januari


Even een handstandje maken op dit veldje gaat je niet lukken. Een potje voetbal...? Je balt rolt in no-time in het gootje. Een wand van groen tegen een spierwit gebouw in hartje centrum.

Dat gebouw heet het Platform en is dus helemaal niet plat. Straks hangen er plantenbakken op de balkons tot aan de 11e verdieping. Er komen daktuinen op de 1e, 3e, 6e en 8e. En dan nu óók nog een groene wand. Je vindt het Platform aan de Moreelsehoek.

Groen in de stad is mooi om te zien en fijn voor de beestjes.
In een groen, groen, groen, groen, knollen- knollenwand…

Lees meer »

Schouw Stationsgebied - infoavond dinsdag 4 februari

22 Januari


Op dinsdag 4 februari is er weer een infoavond, een schouw, over de uitvoering in het Stationsgebied Utrecht.

Op deze avond zijn er 4 presentaties:

  • Het belang van de singel voor de natuur door de tijd heen (Stadsecoloog Floris Brekelmans)
  • Het Platform: groen op een hagelwit gebouw (Architect Arjen Zaal van VenhoevenCS en landschapsarchitect Bram Breedveld van LANDLAB kijken met een groene blik naar Het Platform)
  • De Nieuwe Jaarbeurs (Pim Venema Projectdirecteur Complexvernieuwing Jaarbeurs)
  • Stand van zaken ontwikkeling woontorens Wonderwoods (Elsert Sikma, gemeente Utrecht) en hoe dit project de natuur naar de stad brengt (Timo Cents, landschapsarchitect Arcadis) 
Lees meer »

Nou breekt m'n klomp!

14 Januari


Soms kom je de vreemdste dingen tegen op een bouwterrein. 2 eenzame klompjes als stille getuigen van het uitgraven van de singel. Waar komen die vandaan? Loopt Hannes niet meer op klompen? Zien we ze straks terug als ‘klomp met een zeiltje’..?

Nog 242 nachtjes slapen. Dan is de singel weer rond en is ‘ie weer helemaal van de stad. Dat wordt een feestje hoor. Dat kun je op je klompen aanvoelen!

Lees meer »

Waar staan we...?

13 Januari


We bouwen wat af in het stationsgebied. In 2019 waren verschillende projecten klaar. Maar er wordt nog volop gebouwd. In een brief aan de gemeenteraad hebben we op een rijtje gezet wat in 2019 af kwam en waar we in 2020 mee bezig zijn...

Lees meer »

Bouwvakkers Central Park duiken onder

18 December


De bouwvakkers van Central Park moeten onderduiken. Straks staat er een gebouw van 90 meter hoog aan de Mineurslaan. Nu is het nog een onderduikadres.

Wat een parkeergarage onder het gebouw moet worden is nu een gigantische kuip vol water. Voordat dat straks wordt weggepompt hebben ‘onze bouwvakkers’ nog heel wat werk te doen. Onder water.

Ze controleren funderingen en damwanden. Ze lassen, ze branden, ze zorgen ervoor dat alles waterdicht is en nog veel meer. Straks gaat het onderwaterbeton erin en gaat het water eruit. Dan kan de lopende mens weer naar binnen. Met dank aan onze zwemmende vrienden. Dat staat als een paal boven water.

Wil je weten wat de waterwerkzaamheden precies inhouden?

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief