Actueel

Wandel je mee door het toekomstige Beurskwartier?

28 Mei


Loop nu een ommetje door het Beurskwartier en beluister de podcast. Je wordt door het Beurskwartier van de toekomst geleid via een uitgestippelde wandelroute. De start is voor het Beatrixgebouw op de Croeselaan en via verschillende afleveringen kom je alles te weten over dit splinternieuwe stadsdeel in het centrum van de stad.

Lees meer »

Groen en autovrij Beurskwartier

26 Mei


Het Beurskwartier wordt een splinternieuw stadsdeel in het centrum van Utrecht. De levendige groene wijk op loopafstand van Utrecht Centraal wordt autovrij, richt zich met name op bewoners die houden van stedelijk leven en die de voorkeur geven aan lopen, fietsen, OV en deelautogebruik ten opzichte van autobezit. Het hoogstedelijke gebied krijgt grote en kleine publiekstrekkers, twee groene parken en iconische hoogbouw. In het bestemmingsplan, dat woensdag 26 mei ter vaststelling naar de raad is gestuurd, wordt geregeld dat deze functies er kunnen komen.

Lees meer »

1700 waterplanten in je nieuwe singel

12 Mei


Noem het ecolint, noem het een boost voor de biodiversiteit, noem het een groen-blauwe snelweg, noem het de kers op de taart: noem het zoals je wil. Maar het is ook gewoon tof. In je nieuwe singel is vanaf nu plek voor de dotterbloem, watermunt, kattenstaart, gele lis en moeraswederik.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief