Actueel

Toplaag Moreelsehoek

23 Juli


De rode loper is uitgelegd. Je fietst nu ook aan de kant van de Moreelsehoek soepel van en naar de Stationspleinstalling. De rode toplaag betekent weer een volgende stap naar de definitieve inrichting van de Moreelsehoek.

Lees meer »

Ingang Stationspleinstalling Moreelsehoek 1 dag dicht

16 Juli


Af en toe leek het een survivaltocht maar vanaf maandag 20 juli leggen we de rode loper voor je uit.

Het fietspad bij de Moreelsehoek krijgt z’n rode toplaag. Dat is letterlijk top. Maar het betekent wel dat de in- en uitgang van de Stationspleinstalling aan die kant een dagje dicht gaat. Er wordt gezwoegd van 7.00 tot 16.00 uur. Dus maandag rijd je een stukje om naar de kant van de Smakkelaarshoek om je fiets te stallen.

Het is even lastig maar vanaf dinsdag fiets je gladjes naar je bestemming. Ik zou het bijna schrijden noemen. Over die mooie rooie…

Lees meer »

1 verdieping in 10 dagen

16 Juli


Iedere 10 dagen 1 verdieping erbij. 31 verdiepingen hoog wordt ‘ie. De Galaxy Tower aan het Jaarbeursplein lijkt het heelal in te willen schieten.

Lees meer »

De grote ster is terug

16 Juli


Op 2 juli 2018 werd ze gegrepen door een grijparm. In een vrachtwagen geladen en naar het depot gebracht. Daar bleef ze ruim 2 jaar buiten de schijnwerpers. De Madonna’s van deze wereld zouden het niet pikken maar deze grote ster doorstond alles zonder klagen.

Ze heeft een nieuwe plek gevonden en is weer te bewonderen. Na een goede wasbeurt houdt ze zich nog even groot in de bouwput. Maar als de singel straks rond is, straalt ze weer in volle glorie. Langs het water, tussen twee bruggen. Aan het Willemsplantsoen. Het kunstwerk Grand astre (Grote ster) van de Zwitserse kunstenaar André Ramseyer.

Lees meer »

Vlinderen in de parkeergarage

8 Juli


In de nacht van 7 op 8 juli zag je tot 2.30 uur vlinderen in de toekomstige parkeergarage van Central Park. Geen mooie gekleurde fladderaars want die heten vlinders maar een soort schuurmachines.

De gloednieuwe betonvloer werd aan één stuk door glad geschuurd. Direct daarvoor was 1,3 miljoen liter beton gestort.

Die enorme hoeveelheid pompten we uit de betonwagen, door een arm naar de plek van het storten. De betonstortmensen noemen die arm trouwens geen ‘arm’ maar een ‘giek’. Hij moest een afstand van maar liefst 61 meter overbruggen.

Lees meer »

Werk singel gaat maar door

7 Juli


We knappen hier bijna van de blije zenuwen en opgewonden verwachting over de opening van de singel. Die is op 12 september en daarom delen we elk snippertje nieuws met jullie. :-)

Het werk onder de Stadskamer gaat maar door. Onze noeste werkers komen er van alles tegen. Delen van de oude kademuren, oude funderingspalen en bouwstaal. Zelfs nog de fundering van een bouwkraan die er ooit heeft gestaan. Dan denk jij: daar gaan ze vast iets moois mee doen? Nou, nee.

Het meeste dat vrijkomt is beton en staal. Dat voeren we allemaal af. De delen komen niet uit de grond als één stuk. We moeten ze klein maken om handelbaar te zijn. Op het terrein staan een aantal containers waar de verschillende materialen in terecht komen. Later wordt alles afgevoerd.

O, voor wie niet weet wat de ‘Stadskamer’ is… dat is de ruimte onder Hoog Catharijne op de plek waar de singel gaat stromen. Je weet wel, waar je door het glas naar beneden kunt kijken.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief