Actueel

Nieuw fietspad Croeselaan

4 Mei


Het fietspad aan de Croeselaan moet op de schop. Vorst blijkt niet goed voor het fietspad tussen de Van Zijstweg en restaurant Ruig. De toplaag laat los en er liggen losse steentjes op het fietspad. Vanaf zaterdag 7 mei gaan we dit herstellen zodat je straks weer soepel door het Stationsgebied fietst. We zijn ongeveer twee weken bezig.

Lees meer »

Herstelwerkzaamheden Stationspleinstalling

28 April


Ken je dat? Ben je blij met die enorm gladde muren in je nieuwe huis, zie je scheuren in het verse stucwerk optrekken. Iets soortgelijks overkwam ook de grootste fietsenstalling ter wereld. Daar waren ook ineens scheuren te zien, maar dan in het beton. Het goede nieuws is: het is niet gevaarlijk. Je kunt nog steeds veilig je fiets parkeren. Maar we moeten het wel gaan fixen. En dat doen we van maandag 2 mei tot begin augustus.

Lees meer »

Kunstmatig rif in de singel

21 Maart


In Kenia en Panama hebben ze het al, Australië lonkt en onze eigen singel krijgt het maandag: een kunstmatig rif dat de biodiversiteit onder water bevordert en ecosystemen herstelt.

Lees meer »

Trappen aan de Moreelsebrug stap dichterbij

25 Februari


De gemeente heeft afspraken met Klépierre gemaakt en met ProRail voortgang geboekt in het mogelijk maken van trappen aan de Moreelsebrug. “Hierdoor komen de trappen een serieuze stap dichterbij”, zegt wethouder Eelco Eerenberg. “Dat is goed nieuws voor de stad. Want het is al lang een wens van veel Utrechters en de gemeenteraad om via deze brug de perrons van station Utrecht Centraal toegankelijk te maken. En andersom, om vanaf de perrons via de brug de stad beter bereikbaar te maken.”

Lees meer »

Verbeteringen in het Stationsgebied

25 Februari


De gemeente zet samen met Klépierre stappen naar verdere vernieuwing en verbetering van het Stationsgebied. Een aantal zaken vanuit de vernieuwing van Hoog Catharijne is afgerond maar de ontwikkelingen gaan door. Zo gaat de gemeente instemmen met de potentiële verkoop van een groot aantal kantoren in Hoog Catharijne. Er is daarbij ook ruimte voor extra fietsparkeerplekken, er komen er minimaal 3.000 bij. Wethouder Kees Diepeveen: “Via een afspraak over de erfpachten van Hoog Catharijne komt er ruimte voor een nieuwe partij die kan bijdragen aan de verdere verduurzaming en verbetering van kantoorruimtes in de stad.”

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief