Actueel

Wat bruist daar ̷d̷o̷o̷r̷ ̷.... in de singel...?

10 September


Het was even stil rond licht-en luchtkunstwerk Silent Echos, maar dat gaat veranderen. Vanaf 13 september gaan we de techniek testen met een compressor. En dan… lijkt het singelwater bij de brug aan de kant van TivoliVredenburg een beetje op bruiswater.

Lees meer »

Voor jou: gratis singelwandelingen door Gilde Utrecht

2 September


Pak dit buitenkansje en beleef op zaterdag 11 september je singel te voet. Paul vertelt je over de ontwikkeling van het Zocherpark, Wim weet alles over de bloemetjes en de bijtjes, Alfred heeft een oog voor architectuur, Aart voor bruggen en bomen en Gerrit is een wandelende encyclopedie als het om de singel van vroeger tot nu gaat.

Lees meer »

Pak jouw to-do-lijst erbij. Dit kun je allemaal doen rond de singel in 2021.

31 Augustus


Het is alweer een jaar geleden dat de Utrechtse singel weer rond was. Dat moment willen we niet zomaar voorbij laten gaan. Dus hebben we wat leuke to do’s bedacht rond de singel.

Singellovers opgelet: op en vanaf 11 september 2021 beleef je je singel op een andere manier. Trek je wandelschoenen aan en gá. En stap af en toe eens ergens naar binnen, aan de singel is er altijd wat te beleven >> cu2030/singel2021

Lees meer »

Save the date: 11 september. Ontsnap aan 2021, kom mee.

30 Juli


In 2020 was de singel weer rond en gaven we ‘m terug aan de stad.
In 2022 gaan we de singel vieren als onderdeel van Utrecht 900 en ontmoeten we elkaar, op of langs het water.

Als voorpret is er dit jaar iets leuks te beleven langs de singel.

Save the date: 11 september.
Ontsnap aan 2021, kom mee.

En, geen zorgen, je komt ook weer veilig thuis.

Doe een voorproefje van de Singel Escape >> https://outsideescape.nl/utrechtsingel/

En kijk hier voor het programma óp en vanaf 11 september: genoeg om uit te kiezen.

Lees meer »

Wilde bloemenweide op het Westplein

13 Juli


Het Westplein kent veel verkeer en weinig groen. Daar wilden de buurtbewoners wat aan veranderen. Samen met vrijwilligers initieerden zij de ‘Lomboktuin’, een prettige groene plek. Met behulp van de bewoners, de Green Business Club Utrecht, Buurman Utrecht, Donker Groep en met financiële ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht en het initiatievenfonds Utrecht is dit initiatief gerealiseerd.

De start
In juli is het stukje grasveld in het midden van het Westplein (naast de treinwagon) omgetoverd in een wilde bloemenweide: de Lomboktuin. Goed voor vogels, vlinders, bijen en allerhande insecten. En voor de bewoners. Er is ook aandacht voor circulair ontwikkelen, want er worden elementen hergebruikt van de Groene Oase die voorheen in het Moreelsepark stonden.

Andere initiatieven
Het Westplein wordt over een aantal jaar doorontwikkeld tot het Lombokplein. De wegen worden verlegd, er komen woningen en er komt een park. De Lomboktuin komt op de plek waar dit park gepland is en zal naar verwachting 3 jaar kunnen blijven bestaan.

Tot die tijd wordt het Westplein, naast het project Lomboktuin, nog door nog twee andere initiatieven gebruikt. Perron West organiseert vanuit de bijzondere wagon verschillende buurtactiviteiten. Sinds dit jaar is ook het initiatief Creative Playground aangesloten. Zij starten deze zomer culturele en creatieve buurtactiviteiten, waaronder een kunstexpositie.

Zelf een initiatief starten?
Wil je als bewoner of groep van bewoners uit de omgeving van het toekomstige Lombokplein hier een initiatief starten? Loop binnen in de treinwagon wanneer de vlaggen van Perron West uitgangen of stuur een berichtje naar info@perronwest.nl.

Foto's: door de vrijwilligers

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief