Actueel

Afsluiting fietspad Smakkelaarshoek en Sijpesteijntunnel

8 April


Op maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 april werken we aan het fietspad bij de Smakkelaarshoek en -kade. De ingang van de Stationspleinstalling aan de Smakkelaarshoek is dan drie dagen dicht. Fietsers kunnen via de ingang aan de Moreelsehoek de stalling in en uit.

Daarna werken we vanaf maandag 19 april tot en met woensdag 12 mei aan het riool en fietspad bij de Smakkelaarshoek tot aan de Sijpesteijntunnel. De tunnel is in deze periode dicht voor fietsers. Zij kunnen omrijden via de Leidseveertunnel of de Daalsetunnel.

Lees meer »

Japan aan de singel

2 April


Mensen, kijk die Japanse sierkersen nou toch eens in bloei staan langs onze Utrechtse singel. Is het geen pláátje? Ze zijn niet alleen een lust voor het oog maar ook fijn voor bijen en hommels.

Die vers geplante rhododendrons gaan binnenkort ook bloeien. Dan steken ze mooi af tegen de stenen van de Marga Klompébrug. Precies zoals Zocher het ooit bedacht heeft. En onder die groene struiken kunnen kleine dieren als egels mooi schuilen.

Twee keer een win-win situatie dus.

Lees meer »

Lombokplein weer een stap dichterbij

30 Maart


Het Westplein wordt weer fijn met de komst van het Lombokplein. En dat is weer een stap dichterbij. De gemeenteraad stelde op 25 maart Programma van Eisen en Functioneel ontwerp (PvE/FO) vast.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief