Actueel

Groen en autovrij Beurskwartier stap dichterbij

3 December


De gemeenteraad van Utrecht heeft op 25 november 2021 ingestemd met het bestemmingsplan voor het Beurskwartier. Daardoor is de komst van een levendig groen nieuw centrumgebied met zo’n 3000 woningen in alle prijsklassen een stuk dichterbij.

Lees meer »

Kunstwerk Zeelandschap verhuist van het Smakkelaarsveld naar Park de Watertoren in Overvecht

25 November


‘Afscheid nemen bestaat niet
Ik ga wel weg maar verlaat je niet’

Kunstwerk Zeelandschap van David van de Kop stond sinds eind jaren ’80 op het Smakkelaarsveld. Het paste daar heel goed, toen het nog een groen park was. In deze eeuw moest je de vier elementen van het kunstwerk hard zoeken tussen de fietsenzee. En nu, staat het kunstwerk verloren in de bouwhectiek tussen de containers en graafmachines.

Lees meer »

Tuinen van Moreelse: Utrechts nieuwe groene visitekaartje

15 November


Oehlalala; we hebben goed nieuws. Utrecht krijgt er hartje centrum een toffe groene plek bij om te ontmoeten, chillen of je bammetje op te eten tijdens de lunch. Het Moreelsepark en omgeving, nu wat vergeten, grijs en stenig, wordt straks omgetoverd. Het wordt een groene oase tussen de binnenstad en het drukke stationsgebied onder de naam Tuinen van Moreelse. Het eerste stukje dat we (medio 2022) gaan aanpakken is de Laan van Puntenburg.

Lees meer »

Nog zeker twee zomers een tijdelijk skate- en sportpark op het Jaarbeursplein

11 Oktober


Het tijdelijke skate- en sportpark naast het Jaarbeursplein is populair en wordt veel gebruikt. Doordat de bouw van het Jaarbeurspleingebouw nog even op zich laat wachten kan de tijdelijke invulling nog zeker twee zomers worden gebruikt. Om het skatepark ook in deze periode goed te kunnen blijven gebruiken krijgt het deze week een onderhoudsbeurt.

Op 12 en 13 oktober krijgt de vloer van de skatebaan een nieuwe speciale laag, wordt er geschilderd en wordt er onderhoud uitgevoerd. Ook is dit een goed moment om te controleren of alles nog veilig te gebruiken is. Dat doen wij een keer per twee jaar. Om de nieuwe laag goed te laten drogen en om onze mensen de ruimte te geven kun je de skatebaan tijdelijk niet op. Wij denken nu dat je vanaf 14 oktober weer over de baan kunt flitsen. Als het weer meezit natuurlijk. Daarom houden wij weerman Gerrit Hiemstra scherp in de gaten.

Lees meer »

Wat bruist daar ̷d̷o̷o̷r̷ ̷.... in de singel...?

10 September


Het was even stil rond licht-en luchtkunstwerk Silent Echos, maar dat gaat veranderen. Vanaf 13 september gaan we de techniek testen met een compressor. En dan… lijkt het singelwater bij de brug aan de kant van TivoliVredenburg een beetje op bruiswater.

Lees meer »

Voor jou: gratis singelwandelingen door Gilde Utrecht

2 September


Pak dit buitenkansje en beleef op zaterdag 11 september je singel te voet. Paul vertelt je over de ontwikkeling van het Zocherpark, Wim weet alles over de bloemetjes en de bijtjes, Alfred heeft een oog voor architectuur, Aart voor bruggen en bomen en Gerrit is een wandelende encyclopedie als het om de singel van vroeger tot nu gaat.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief