Actueel

Voor je van het padje af kunt...

27 Mei


Je mag best eens van het padje af zijn maar voordat dat kan moet er wel eerst een pad liggen. En daar zijn we hard mee bezig.

Op de foto’s zie je de fundering al. Om er een wandelpad van te maken komt daar een laag bovenop. Die ziet er ongeveer net zo uit als die langs de singel bij Roost aan het begin van de Amsterdamsestraatweg.

Van de Mariaplaats tot aan Karel V slenter je straks over een heel nieuw pad. Daarna vervangen we het hele looppad tot aan de Lange Smeestraat. Dat wordt een wandeling langs water en tussen groen om naar uit te zien.

The long and winding road
That leads to the Lange Smeestraat

Lees meer »

Domino D-Day in de singel?

25 Mei


Je zou haast denken dat onze singelgraafmannen spelletjes spelen en gigantische dominostenen omgooien voordat het water terug is.

Natuurlijk weet jij ook wel beter. Wat je ziet zijn blokken die de bovenste laag worden van de gemetselde kademuur. Het is de afdeklaag waar ook de leuning in geplaatst wordt.

Vakmensen noemen het de deksloof maar jij mag gewoon stenen blokken met een gat erin zeggen. ;-)

Lees meer »

Gifgroene waterkant

7 Mei


Vanaf 7 mei kleurt de helling naar de uitgraving van de Catharijnesingel gifgroen. Niet van jaloezie nee, we doen aan  hydroseeding. Aan wat…?!

Lees meer »

Beton onder water

30 April


Vanaf vandaag 30 april precies om 07.30 uur storten we 36 uur lang beton onder water. Een mooie mijlpaal voor Central Park dat naast het Stadskantoor en de Syp gebouwd wordt. De komende dagen storten we 2570 m3 beton in de bouwkuip die vol staat met water. Dit wordt de bais voor een parkeergarage van 5 lagen. Ben je benieuwd naar de weetjes en watjes en ditjes en datjes…?

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief