Locatie van Ondaatje

Ondaatje

Beurskwartier

Ondaatje is een nieuwbouwproject aan de Croeselaan aan de Jaarbeurszijde van het centrum. Het is onderdeel van het plan voor het Beurskwartier. Het bestemmingsplan Beurskwartier is op 25 november 2021 vastgesteld door de gemeenteraad. Daardoor is het mogelijk om op deze locatie een appartementengebouw te ontwikkelen.

Luchtfoto met plangebied Ondaatje. Ondaatje is een nieuwbouwproject aan de Croeselaan aan de Jaarbeurszijde van het centrum.
Luchtfoto met plangebied Ondaatje
Luchtfoto met plangebied Ondaatje
Luchtfoto met plangebied Ondaatje
Locatie van Ondaatje
Locatie van Ondaatje

Projectomschrijving

Status project

In voorbereiding

Er komen sociale en middeldure huurwoningen in Ondaatje ter vervanging van de woningen aan de Croeselaan die worden gesloopt of getransformeerd om het Beurskwartier te bouwen. Het gaat om maximaal 60 sociale en middeldure huurwoningen met groenvoorzieningen voor bewoners. Ook is er ruimte voor een maatschappelijke of commerciële voorziening op de begane grond.

De locatie

Het gebouw komt naast de Rabotoren aan de Croeselaan op een plek waar omheen veel gebouwd gaat worden. Het ligt op de grens met enerzijds een jaren ‘30 woonwijk, de Dichterswijk, en anderzijds grote kantoren. Tegenover de locatie van Ondaatje komt in de toekomst een groen park als onderdeel van het Beurskwartier. Achter het woongebouw ligt het Matserterrein en de Rabobank onderzoekt hier de mogelijkheid om kantoren en woningen te ontwikkelen.

De locatie is momenteel een onafgemaakt overgangsgebied en moet uitgroeien tot een fijne plek om te wonen en werken.

Participatie en planning

Samen met de toekomstige bewoners van Ondaatje wordt bekeken hoe het gebouw eruit moet zien. Zo komen er gesprekken over de openbare ruimte (groen, verlichting) en de indeling van het gebouw. Het uitgebreide participatietraject voor Ondaatje is begin 2022 gestart.