Twee zomers lang een skatepark

Binnenkort kun je vet hard gaan op een tijdelijke skatebaan naast het Jaarbeursplein. Maar ook sporters zonder wielen kunnen hier hun energie kwijt. Het is een prima stop tijdens je bootcamp- of hardlooprondje. Kun je meteen ff de blitzzzz maken voor alle luie mensen die vanaf de trappen op je neerkijken! ;)

Je vindt de skatebaan tussen het Jaarbeursplein en de voormalige bushaltes. Samen met skaters, bootcampers en andere gebruikers bedachten we een inrichting die ook goed is voor mensen die niet op wielen willen staan. Die vinden van alles om sportief mee aan de slag te gaan in de buitenlucht. Skaters van The Yard vinden op deze nieuwe plek onderdelen van The Yard terug. En ondanks dat het om een tijdelijke skatebaan gaat zetten we ook nog een paar bomen voor je neer.

Twee zomers

We zijn deze week begonnen met de aanleg zodat je voor de zomervakantie al terecht kunt. Het skatepark blijft twee zomers bestaan tot we beginnen met de bouw van het jaarbeurspleingebouw. Vanaf dat moment krijgen verschillende onderdelen steeds een nieuwe plek ergens anders in de stad. Zo heb je er ook na twee zomers nog plezier van.

Een aantal bedrijven uit het stationsgebied rond de Graadt van Roggenweg maakt de komst van de skatevoorziening financieel mede mogelijk via het Ondernemersfonds Utrecht. Ontwikkelconsortium Wonderwoods Development zorgt een tiental bomen in bakken.